Főoldal / Szárnyas Ételek / Resztelt csirkemáj burgonyával

Resztelt csirkemáj burgonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Resztelt csirkemáj burgonyával

Resztelt csirkemáj céklasalátával

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemáj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 db lecsópaprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 db chili
  • 2 db burgonya
  • őrölt erős pirospaprika
  • őrölt fekete bors
  • majoranna
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • céklasaláta
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A körethez a burgonyát héjában megfőzöm, majd felvágom, sózom, borsozom.

Az olívaolajon egy mély serpenyőben megpirítom a kockára vágott szalonnát, hozzáadom az apróra vágott hagymát, fokhagymát és chilipaprikát, megdinsztelem, majd ráteszem a darabolt paprikát és a paradicsomot. Fűszerezem, beleteszem a májat, tovább párolom.

A végén (ha már a máj majdnem kész) melléteszem a krumplit, együtt pirítom, szórok rá vágott petrezselymet.

Céklasalátával fogyasztom.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére