Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Ribizlis-diós csiga

Ribizlis-diós csiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ribizlis-diós csiga

Ribizlis-diós csiga

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 12 dkg mascarpone
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 18 dkg liszt
  • csipet só

A töltelékhez:

  • 6 evőkanál ribizlilekvár
  • 6 evőkanál darált dió
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A mascarponét, a vajat és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd összegyúrjuk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy megkeményedjen egy kicsit.

A hűtőből kivesszük és kettévágjuk a tésztát. Mindkét darabból egy 30*20-es négyzetet nyújtunk. A deszkát jól lisztezzük meg, mert elég lágy a tészta. A lapokat megkenjük a lekvárral és megszórjuk a darált dióval. Föltekerjük (mint a bejglit) és 2 cm-es szeletekre vágjuk, majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Értékeld a receptet

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére