Főoldal / Desszertek / Ribizlis-meggyes torta vaníliakrémmel

Ribizlis-meggyes torta vaníliakrémmel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ribizlis-meggyes torta vaníliakrémmel

Ribizlis-meggyes torta vaníliakrémmel

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 8 tojás
  • 3 evőkanál mák (egész)
  • 1 citrom leve
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1/2 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 kis dobozos tejföl
  • 4 evőkanál cukor
  • 10 dkg ribizli

A tetejére:

  • 10 dkg magozott meggy
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • fahéj
  • 2 evőkanál cukor
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a mákot a citrom levét és óvatosan elkeverjük.
A sárgáját kikeverjük a cukorral és az olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztel együtt a fehérjéhez.Óvatosan összeforgatjuk. 24cm-es tortaformába simítjuk és 180fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A megsült, majd kihűlt piskótát 2 lapba elvágjuk.

A pudingot elkészítjük a tejjel és cukorral, majd még melegen belekeverjük a margarint.
Ha kihűlt, kikeverjük a tejföllel és a citromlével. A tortalapokat megkenjük a krémmel és minden sort megszórunk a leszemezett ribizlivel.

A kimagozott meggyet, a  cukorral és a fahéjjal feltesszük melegedni. Összetörjük a lábasban, majd hozzákeverjük a vízzel elkevert keményítőt, és 2 percig főzzük. Ha kihűlt, a torta tetejére simítjuk.

Hűtőbe tesszük egy éjszakára, de legalább pár órára.

Tipp / megjegyzés:
Isteni hűsítő desszert ezekre a forró napokra. A savanykás citrom íz jól harmonizál a ribizlivel,a  mákos piskótával és a meggyes öntettel a tetején.

 

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére