Főoldal / Desszertek / Ricottás palacsinta

Ricottás palacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ricottás palacsinta

Ricottás palacsinta

Hozzávalók:

  • 1/2 doboz ricotta (12,5 dkg)
  • 5 dkg liszt
  • 1 ek cukor
  • 3/4 dl tej
  • 1/2 tk sütőpor
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • olaj a sütéshez
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját csomómentesre kikeverjük a többi hozzávalóval.

A tojások fehérjét, csipet sóval kemény habbá verjük és hozzáadjuk az előző keverékhez. (óvatosan forgassuk bele)

Forró serpenyőben, kevés olajon, mint a hagyományos palacsintát, kisütjük. Kb. 6 db lesz belőle.

A tetejét megöntözzük mézzel elkevert natúr joghurttal és friss gyümölcsöt vagy lekvárt adunk hozzá.

Reggelire, de egy gyors desszertnek is tökéletes.

lelekkonyha.blogspot.hu

Ricottás palacsinta 5.00/5 (1 értékelés)

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére