Főoldal / Desszertek / Rizses csoki Renáta konyhájából

Rizses csoki Renáta konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Rizses csoki Renáta konyhájából

Rizses csoki Renáta konyhájából

Hozzávalók:

  • 50 dkg margarin
  • 50 dkg cukor
  • 6 db vaníliás cukor
  • 6 evőkanál kakaópor
  • 2 dl víz
  • 2 púpozott evőkanál zselatin
  • 40 dkg tejpor
  • 2 csomag puffasztott rizs
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Lassú gázon felolvasztjuk/összefőzzük a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a vizet és a zselatint. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel.

Hagyjuk hűlni. Ha langyos hozzákeverjük a tejport is. Addig kevergetjük amíg teljesen sima nem lesz, majd beleforgatjuk a puffasztott rizst.

Ezután folpackkal bélelt őzgerincformába töltjük.
Ha kihűlt, hűtőbe tesszük, hogy teljesen megszilárduljon. Tálalás előtt deszkára borítjuk és vékony szeleteket vágunk belőle.
Ebből az adagból 2 gerincsütőbe elég rizses csokit kapunk.

Értékeld a receptet

Kovácsné Tóka Renáta (15 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére