Főoldal / Egytálételek / Rizseshús Hajdula konyhájából

Rizseshús Hajdula konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rizseshús Hajdula konyhájából

Rizseshús Hajdula konyhájából

Hozzávalók:

  • 70 dkg tarja
  • 1 doboz hámozott darabolt vagy egész paradicsom
  • 1,5 liter tyúkhúsleves vagy 2 leveskockából
  • 35 dkg hosszú szemű rizs
  • 2 teáskanál só
  • 1 csapott teáskanál Erős Pista elhagyható (helyette 1/4 tk bors)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál piros paprika 
  • 1 piros kápia paprika
  • 1 zöldpaprika
  • 2 fej lila hagyma vagy fehér vöröshagyma
  • 3 ek olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A megmosott, csont nélküli tarját 2 centis kockákra vágjuk és a forró olajon 10 percig pirítjuk, addig amíg a hús pirulni nem kezd. Félrehúzzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, a sót, az Erős Pistát, a szétnyomott fokhagymát és az egész doboz paradicsomot. Átkeverjük és felöntjük a forró húslevessel. Visszatesszük főni.

Megpucoljuk és feldaraboljuk a hagymát (negyedbe majd keresztben ismét félbe vágjuk), a paprikát kimagozva, félbe és szeletekre vágjuk.

Fedő alatt erős tűzön kb. 35 perc alatt puhára főzzük a húst. Amikor megpuhult beleöntjük a megmosott, lecsepegtetett rizst, felforraljuk, hozzáadjuk a hagymát és a kétszínű paprikát, majd fedő alatt alacsony hőfokon kevergetés nélkül készre pároljuk. Ez még kb. 20-25 perc. Vagy addig, amíg puhára fő a rizs. Frissen az igazi.

Jó étvágyat kívánok!

Rizseshús Hajdula konyhájából 5.00/5 (1 értékelés)

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére