Főoldal / Desszertek / Rizsfelfújt-Rizskoch

Rizsfelfújt-Rizskoch

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rizsfelfújt-Rizskoch

Rizsfelfújt-Rizskoch 1

Hozzávalók:

  • 12 dkg rizs
  • 1/2 liter tej
  • 1 dl víz
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 kávéskanál liszt
  • 2 dkg vaj
  • reszelt citromhéj
  • vanília vagy vaníliás cukor
  • mazsola
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A rizst a vízzel elkevert tejben a cukor felével, a citrom héjával és a vaníliával felforraljuk.
A tűzhely szélére húzzuk, amíg a szemek megduzzadnak. (Kevergetni nem szabad! Csak rázogatni)

A tojássárgáját a vajjal elkeverjük és hozzáadjuk a kihűlt rizshez.
Belekeverünk 1 kávéskanál lisztet, és a felvert tojáshabot.

Egy tűzálló edényt vagy kuglófformát kivajazunk, morzsázunk és beletöltjük az anyagot.
Közepes lángon 30 percig sütjük.

Tálra borítjuk , porcukorral, borhabbal vagy málnaszörppel vagy barackízzel tálaljuk.

Négy főre készítve, a mennyiségeket duplázni kell.

Rizsfelfújt-Rizskoch 5.00/5 (7 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére