Főoldal / Desszertek / Ropogós diós

Ropogós diós

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ropogós diós

Ropogós diós

Hozzávalók:

  • 6 tojásfehérje
  • 10 dkg dió
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor

A krémhez:

  • 6 tojássárgája
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 6 dl tej
  • 25 dkg ráma margarin
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • fél dl kávé

A tetejére:

  • 20 dkg szögletes keksz
  • 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásfehérjéket  félkemény, majd a cukor hozzáadásával kemény habbá verjük, majd minden hozzávalót beleszórunk, a lisztet a legvégén. Fakanállal óvatosan összekeverjük.
Egy 30*20-as tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a masszát,és 180fokra előmelegített sütőben kb.20percig közepes lángon sütjük (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült e)

A krémhez a tejet feltesszük melegedni.A tojássárgájákat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, és egy keveset a melegedő tejből, és csomómentesre kikeverjük.

A tojásos masszát beleöntjük a langyos tejbe ,és sűrű kavargatás mellett addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ha elkészült, levesszük a tűzről és langyosra hűtjük.

Ha már langyos, hozzáadjuk a margarint és óvatosan elkeverjük benne.

A kihűlt vaníliakrém 3/4-ed részét a tésztára kenjük, ezután  a krém tetejét kirakjuk háztartási keksszel.

A maradék krémbe belekeverjük a kávét, és a keksz tetejére egyenletesen rásimítjuk.

A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.

Hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Másnap szeleteljük, mert a keksz addigra puhul meg teljesen.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére