Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Ropogós keksz

Ropogós keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Ropogós keksz

Ropogós keksz

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj (esetleg margarin)
  • 20 dkg barna cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db közepes tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1 kk. fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/4 mokkáskanál sütőpor
  • 20 dkg durvára vágott dió, mogyoró, mandula, pisztácia vegyesen
  • 10 dkg darabolt étcsokoládé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha vajat és a barna cukrot egy tálba mérjük és fakanállal vagy spatulával összedolgozzuk. Hozzáadjuk a porcukrot és azzal is kikeverjük. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd a sütőporral és a fahéjjal elkevert lisztet, a sót és a reszelt citromhéjat is hozzáadjuk.

Amikor jól összekeveredett a száraz és a nedves anyag, beledolgozzuk a durvára vágott olajos magvakat és a csokoládét.

A masszát két részre osztjuk, hengert formázunk belőle és folpackba csomagoljuk. Jó szorosan tekerjük fel, hogy ne legyen benne hézag. Hűtőben egy éjszakát pihentetjük.

A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A hideg tésztát kivesszük a hűtőből és recés késsel 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk. Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk egymástól 2-3 cm távolságra és kb, 7 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk a tepsin kihűlni, mert melegen még puha és törékeny.
Amikor kihűl ropogós lesz, és mehet is a pléhdobozba ahol 1-2 hétig biztosan eláll.

Ropogós keksz 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére