Főoldal / Sertés ételek / Ropogós, pikáns, bőrös malacsült

Ropogós, pikáns, bőrös malacsült

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Ropogós, pikáns, bőrös malacsült

Ropogós, pikáns, bőrös malacsült

Hozzávalók:

  • 1,5 kiló körüli bőrös malacoldalas
  • durva szemű só
  • frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 nagyobb fej fokhagyma
  • 2 vöröshagyma
  • 1 nagy szál rozmaring
  • 4 kisebb szál kakukkfű
  • 2 db alma
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst a bőrös oldalán keresztbe, és hosszába beirdaljuk, durva szemű sóval jól bedörzsöljük úgy, hogy a felvágott bőr közé is kerüljön, frissen borsot őrölünk rá, majd végig kenegetjük mustárral is, amit szintén beledörzsölünk a húsba. Éjszakára lefóliázva egy tálban hűtőbe tesszük.

Másnap egy nagyobb tepsibe tesszük meghámozott negyedelt almával, a negyedelt vöröshagymával, a fokhagymagerezdekkel, és a zöld fűszerekkel együtt. (Ha szárított fűszereink vannak, azt a pácolás alatt adjuk hozzá és lényegesen kisebb mennyiségben, mint a frisset. A sütés után ugyanis a fűszerek ki lesznek véve, és csak az aromájuk, illatuk maradt a sültben.)

Kevés vizet öntünk alá, majd alacsonyabb hőfokon (kb.180°) három órán keresztül sütjük alufólia alatt. Majd magasabb hőmérsékleten, a fóliát levéve újabb egy óráig sül, hogy a bőre megpiruljon. Végig a bőrös résszel felfelé sütjük.

Zsiradékot egyáltalán nem adunk hozzá, mert nincs szükség rá. A tepsiben lévő zöldségek, az alma, és a hús is magukba szívják a fűszerek, a fokhagyma ízét, ami különösen a végén az étel mellé tálalt almán, és hagymán érezhető. A megszáradt rozmaring, és kakukkfű kivételével mindent fel lehet tálalni.

Mentés

Mentés

Ropogós, pikáns, bőrös malacsült 5.00/5 (2 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére