Főoldal / Sertés ételek / Rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj

Rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj

Rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel töltött sertéskaraj

Hozzávalók:

  • 30 dkg csont nélküli sertéskaraj
  • 6 szem aszalt szilva és barack
  • 2 cl rum
  • őrölt fekete bors
  • 1 dl fehér bor
  • 3 db krumpli
  • 2 szál sárgarépa
  • vaj
  • 2 ek csalamádé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az aszalt gyümölcsöket reggel beáztatom a rumba.

A húst kiklopfolom, sózom, borsozom, ráteszem a feldarabolt gyümölcsöket, és feltekerem. Beteszem egy serpenyőbe, öntök alá bort, letakarom alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőbe teszem.

Közben a krumplit és a répát megpucolom. A krumplit feldarabolom, és megfőzöm. A répát csíkokra vágom, vajon megdinsztelem. A krumplit összetöröm, és a vajjal összekeverem.

Amikor a hús puhára sült, rövid pihentetés után felszeletelem.

Tálaláskor teszek a tányérra húst, mellé répát, kanalazok rá krumplit és rakok rá egy kupac csalamádét.

Tipp / megjegyzés:
Bár már vége az ünnepeknek, mégis valami finomra vágytam.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére