Főoldal / Desszertek / Rumos gesztenyés szaloncukor házilag

Rumos gesztenyés szaloncukor házilag

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rumos gesztenyés szaloncukor házilag

Rumos gesztenyés szaloncukor házilag

Hozzávalók:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 6-8 db babapiskóta (vagy háztartási keksz)
  • kevés rum
  • porcukor ízlés szerint (kb.1-2 ek.)
  • étcsokoládé
  • fehér csokoládé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Felengedjük a gesztenyemasszát.
Ledaráljuk a babapiskótát vagy a háztartási kekszet.

A felengedett (puha) gesztenyemasszához annyi ledarált babapiskótát adunk, hogy könnyen gyúrható, de ne túl ragadós masszát kapjunk. Ízesítem ízlés szerint porcukorral, rummal és alaposan összegyúrjuk. Formázzuk, majd hűtőbe tesszük, hogy kellőképp megszilárduljon.

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és egyesével megmártjuk benne a gesztenyés szaloncukrokat. A tetejét ízlés szerint olvasztott vagy reszelt fehér csokival díszíthetjük.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére