Főoldal / Torták / Sacher torta kicsit másként

Sacher torta kicsit másként

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sacher torta kicsit másként

Sacher torta kicsit másként

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 4 tojás
  • csipet só
  • 15 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 ek. holland kakaópor
  • 2 db összetört babapiskóta
  • sárgabaracklekvár
  • fél deci tejszín
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Bonyolult Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét csipet sóval 1 evőkanál vízzel kemény habbá verjük és adunk hozzá 5 dkg cukrot amivel még tovább keményítjük.

A csokoládét gőz felett felolvasztjuk.

A vajat 5 dkg cukorral habosra kikeverjük majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olvasztott de már nem meleg csokoládét, a kakaóport, az apróra összetört darált babapiskótát és végül a lisztet.

A tésztát egy 20 centis kapcsos kikent és lisztezett tortaformába öntjük, majd 170 fokos sütőben 30-35 percig sütjük.
Amikor kihűlt, kivesszük a formából majd két egyforma lapra vágjuk. Megtöltjük a felmelegített baracklekvárral. A tetejére is kenünk belőle és kb 2 óra hosszat hagyjuk száradni a tetejét. Ízlés szerint díszítjük.

Tipp / megjegyzés:

Én most egy kisebb és egy nagyobb tortalapot sütöttem. Az alsót hagyományosan lekvárral kentem amíg a felsőt epres pudinggal.( Vagyis a pudingot felfőztem tejjel, 10 dkg vajjal kikevertem pár szem epret beledaraboltam és ez került a torta lap közé.) A tetejére fehér csokit olvasztottam Apró habcsókkal és karamellás popcornnal és karamell szálakkal díszítettem.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére