Főoldal / Desszertek / Sajtkrémes-kolbászos csiga

Sajtkrémes-kolbászos csiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtkrémes-kolbászos csiga

Sajtkrémes-kolbászos csiga

Hozzávalók:

  • 1 cs. leveles tészta
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 2 ek. tejföl
  • 5 dkg füstölt kolbász
  • őrölt köménymag
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A leveles tésztát, ha a fagyasztóból vesszük ki, akkor szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
A reszelt sajtot keverjük össze a tejföllel, ízlés szerint sóval, és őrölt köménymaggal.
A kolbászt vágjuk fel apró darabokra.

Az előnyújtott leveles tésztát kenjük meg a sajtkrémmel, majd szórjuk meg a feldarabolt kolbásszal. Ezután tekerjük fel, mint a bejglit, majd kb. 10 percre tegyük be a fagyasztóba, hogy könnyebben fel tudjuk szeletelni. (amennyiben nem előnyújtott a leveles tészta, akkor lisztezett felületen nyújtsuk ki jó vékonyra)

A lehűtött tekercset ezután szeleteljük fel kb. 2 cm-es csigákra, majd sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb.
Ezután egy kés lapjával óvatosan nyomjuk meg a csigák tetejét, hogy kicsit lelapuljanak.

Helyezzük be a tepsit előmelegített forró sütőbe, majd pár perc alatt süssük a csigákat szép pirosra.
A kisült csigákat kínálhatjuk langyosan, vagy teljesen kihűtve.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére