Főoldal / Szárnyas Ételek / Sajtos-gombás csirkemell

Sajtos-gombás csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sajtos-gombás csirkemell

Sajtos-gombás csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemellfilé
  • bors
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 1 tk. vaj
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek. liszt
  • 1 tk. fűszerpaprika
  • 1 cs. mozzarella
  • 10 dkg sajt (Pl: trappista)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst megmossuk és szárazra töröljük. Kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, és legalább egy órát pihentetjük.

Az olajon megdinszteljük a hagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, és amikor már üveges, rátesszük az apróra vágott gombát. Hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és állandó kevergetés mellett pár percig pirítjuk, majd félretesszük.

A lisztet összekeverjük a paprikával, és beleforgatjuk a hús szeleteket. Egy teflonserpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon oldalanként kb. 4-4 perc alatt elősütjük a hús szeleteket, majd áttesszük egy olajjal kikent, tűzálló tálba.

Az elősütött szeletekre rátesszük a gombát és a mozzarellaszeleteket, meglocsoljuk a gombás szafttal, ráteszünk és meghintjük a lereszelt sajttal. Díszítésként tehetünk rá petrezselyemzöldet.
Letakarjuk alufóliával, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát, és úgy sütjük.

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére