Főoldal / Desszertek / Sajtos perec

Sajtos perec

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sajtos perec

Sajtos perec

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 35 dkg reszelt sajt
  • 18 dkg tejföl
  • 20 g szalalkáli
  • ízlés szerint só

A perecek lekenéséhez:

  • 1 db tojás

A szóráshoz:

  • ízlés szerint kömény- és szezámmag
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk. (Én 150 gr reszelt sajtot meghagytam a tetejére.)
Alaposan összegyúrjuk, majd vékonyra kinyújtjuk.

Perecszaggatóval kiszaggatjuk. Felvert tojással lekenjük, reszelt sajttal, szezámmaggal, köménnyel megszórjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 200 fokos sütőben megsütjük.

Értékeld a receptet

Kovácsné Tóka Renáta (15 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére