Főoldal / Levesek / Sajtos snidlinges gombakrémleves

Sajtos snidlinges gombakrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos snidlinges gombakrémleves

Sajtos snidlinges gombakrémleves

Hozzávalók:

  • 0.5 kg gomba 
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 5 dkg vaj vagy margarin 
  • 2 dl főző tejszín 
  • 1 evőkanál rozsliszt vagy étkezési keményítő 
  • só 
  • ételízesítő 
  • őrölt fehér bors 
  • 0.5 csokor snidling 
  • 15 dkg trappista sajt 

A leves betétjeként: 

  • leves gyöngy vagy pirított zsemlekocka
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A gombát alaposan megmossuk, felszeleteljük. A vöröshagymát és a snidlinget finomra aprítjuk.

A vajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a gombát és a snidling felét, majd sózzuk, borsozzuk és ételízesítőt adunk hozzá, és ezek után 10-15 percig pároljuk.

Robotgéppel vagy botmixerrel összeturmixoljuk, és vízzel felöntjük a kívánt mennyiségre.

Pár percig forraljuk, majd a liszttel vagy keményítővel elkevert tejszínnel besűrítjük.

Beletesszük a sajt 2/3 részét, egyet forralunk rajta, majd levesszük a tűzről.

Tálalásnál a levest megszórjuk a maradék sajttal és snidlinggel. Leves gyöngyöt vagy pirított zsemlekockát adunk mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére