Főoldal / Levesek / Sajtos spárgakrémleves

Sajtos spárgakrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos spárgakrémleves

Sajtos spárgakrémleves

Hozzávalók:

  • 4 db fehér spárga síp
  • 6 db zöld spárga síp
  • 2 db burgonya
  • 1 csomag fehér spárga vége és héja
  • 1 csomag zöld spárga vége
  • cukor
  • őrölt fehérbors
  • 1 kk koriandermag
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 1 tk mustár
  • 1 tk kapribogyó
  • 1 dl tej
  • 5 dl tészta főzőlé
  • 5 dkg sajt
  • 1 tk sült bacon
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A főzővizet felteszem melegedni A krumplit megpucolom, apróra vágom, és beleteszem a vízbe.

A spárgák végeit levágom, a fehéret meghámozom. A végeket és a héjakat a többivel együtt a főzővízbe teszem. A spárgákat feldarabolom, a zöldek csúcsait félreteszem, majd előbb a fehér, később a zöld spárgát és a kapribogyót is a fazékba teszem. Sózom, szórok bele kevés cukrot. Amikor már minden majdnem puha, beleteszem a zöld spárga csúcsokat is. Elzárom a tűzhelyt, és fedő alatt hőtartáson hagyom egy darabig.

Lereszelem a sajtot.

A zöld csúcsokat kiveszem, félreteszem. A levest egy botmixerrel pürésítem, majd egy nagy lyukú szitán átpasszírozom.

A fazekat visszateszem a tűzhelyre, beleöntöm a tejet, szórok rá borsot, szerecsendiót, koriandermagot, beleteszem a sajtot és a mustárt. Összekeverem, felforralom.

Tálalok. Merek egy tányérba a levesből, díszítem a zöld spárgasípokkal és a sült baconnel, és díszítem a sajtos tejjel.

Tipp / megjegyzés:
Ennek a levesnek az az érdekessége, hogy felhasználtam hozzá a spárgavégeket és a fehér spárga héját is.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére