Főoldal / Desszertek / Sajtos stangli

Sajtos stangli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos stangli

Sajtos stangli

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csapott ek. só
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 kisebb tojás
  • 1 kis pohár tejföl (150 g)
  • 1 tk. cukor
  • 1 tk. ecet
  • kb. 1/2 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő

A hajtogatáshoz:

  • 20 dkg reszelt sajt

A tetejére:

  • 1 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, majd 1 ek. lisztet és elkeverjük. Pici lisztet a tetejére szórunk, majd félretesszük, hogy felfusson.
A maradék lisztet egy tálba tesszük, belekeverjük a sót, majd elmorzsoljuk benne a kockákra vágott vajat. A közepébe mélyedést készítünk, ide kerül a felfutott élesztő, a tejföl, a tojás és az ecet. (az ecettől lesz könnyű, levegős a tészta)

Sima felületű tésztacipóvá összegyúrjuk, majd lazán folpackba csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.
Pihentetés után lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Elosztjuk rajta a reszelt sajt felét és össze hajtogatjuk. 30 percet pihentetjük a hűtőben, majd megismételjük a nyújtást, sajtszórást és hajtogatást.

Újabb 30 perc pihentetés után, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, a tetejét megkenjük a felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. ízlés szerinti méretű rudakat vágunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

Kelni hagyjuk 20 percig, majd 200fokra előmelegített sütőben kb. 15-20perc alatt aranyszínűre sütjük.

Mentés

Mentés

Sajtos stangli 5.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére