Főoldal / Vegetáriánus / Sajtos tócsni

Sajtos tócsni

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos tócsni

Sajtostocsni

Hozzávalók:

  • 3-4 nagyobb burgonya
  • 1 marék reszelt sajt (trappista vagy füstölt)
  • 3 evőkanál liszt ( liszt- érzékenyek használhatnak rizslisztet)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Só,bors
  • olaj a sütéshez
Elkészítési idő: 25 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, majd sajtreszelőn lereszeljük.
Összekeverjük a liszttel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk.

Ha szeretjük ilyenkor dolgozhatjuk bele a több féle fűszert is pl : pirospaprika,borsikafű…
Bő, forró olajba evőkanálnyi masszát teszünk, és ellapítjuk.
Kicsit mérsékeljük a hőfokot, hogy átsüljön, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg.

Megfordítjuk, és másik oldalát is aranybarnára sütjük.
Papírra szedjük, hogy felitassuk róla az olajat.

Melegen fogyasszuk.

Sajtos tócsni 4.70/5 (33 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére