Főoldal / Szárnyas Ételek / Sajtszószban sült csirkemell

Sajtszószban sült csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtszószban sült csirkemell

Sajtszószban sült csirkemell 1

Hozzávalók:

  • 8-10 szelet csirkemell filé
  • bors
  • 2-3 ek. olaj

A sajtszószhoz:

  • 2 dl főzőtejszín
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 15 dkg trappista sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 csokor petrezselyem

A tetejére:

  • 15 dkg trappista sajt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd felhevített serpenyőben mindkét oldalán elősütjük. Egy hőálló tál aljába egymás mellé fektetjük a szeleteket.

A sajtszószhoz a tejszínt egy lábosba tesszük és alacsony lángon melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd beleszórjuk a lereszelt sajtokat. Addig melegítjük folyamatosan kevergetve amíg a sajt felolvad. Lehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet. (Ízlés szerint egy kis szerecsendiót is adhatunk hozzá)

A sajtszószt a tál aljában várakozó csirkemell szeletekre öntjük. Az egészet lefedjük alufóliával, majd 150 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Ekkor levesszük róla a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal és újabb 10 percre visszatesszük, míg a sajt megolvad és picit megpirul.

Azonnal tálaljuk.
Sült burgonyával a legfinomabb. Természetesen egy finom saláta sem hiányozhat mellőle.

Sajtszószban sült csirkemell 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére