Főoldal / Kelt tészták / Sajttal töltött puha kifli

Sajttal töltött puha kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajttal töltött puha kifli

Sajttal töltött puha kifli

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 tk. só
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 3,5 dl tej (langyos)
  • 2 ek. cukor
  • 3 dkg élesztő

A töltelékhez:

  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg sajt

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • 10 dkg sajt (reszelt)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A langyos tejbe beletesszük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
Ha felfutott, a többi alapanyaggal együtt egy tálba tesszük és összedolgozzuk a tésztát. Majd letakarjuk és kb. 1 órát kelesztjük a tésztát.
Ha megkelt, lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtjuk.(szép vékonyra) Egy éles késsel háromszögekre felvágjuk.

A vastagabb részébe teszünk egy darabka vajat és sajtot, majd feltekerjük, kifliket formálva.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, helyet hagyva köztük. Tojással megkenjük, tetejére reszelt sajtot szórunk.

A sütő előmelegítése nélkül betoljuk a kifliket a sütőbe, majd 180-fokra kapcsoljuk és aranysárgára sütjük. Egy gáztepsi tele lesz vele kb. 15-17 db.

Tipp / megjegyzés:
Dagasztással a legjobb összedolgozni a tésztánkat. A vaj mindenféleképpen kell a belsejébe, mert attól lesz finom puha. A tepsiben ne rakjuk túl szorosra, számítsunk a kelésre is.

Sajttal töltött puha kifli 5.00/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére