Főoldal / Befőzés / Sárga ringlószilva lekvár

Sárga ringlószilva lekvár

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sárga ringlószilva lekvár

Sárga ringlószilva lekvár

Hozzávalók:

  • 6 kg szilva
  • 1 banán
  • 4 db alma
  • 3 kg kristálycukor
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, majd két 5 literes lábosba feltesszük a tűzre, a hámozott szeletelt almával, és a héjától lehúzott banánnal együtt, majd 1-órát takarék lángon főzzük, közben meg-meg keverjük.

Amikor megfőtt langyosra hűtjük,és paradicsom passzírozón át passzírozzuk.
Meg felezzük az át passzírozott anyagot, és külön külön lábosban visszatesszük a tűzre 1,5-1,5 kg cukrot hozzáadva.
Takarék lángon addig főzzük míg sűrű nem lesz.

Az üvegeket nátriumbenzonátos forró vízzel kiöblítjük.
A kész lekvárt még forrón az üvegekbe merjük és csavaros tetővel jól lezárjuk.Fejtetőre fordítjuk és így hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt vissza fordítjuk,és egy napot elöl hagyjuk, majd ezután felcímkézve a végleges helyére tesszük.
Én saját termésű gyümölcsöt használtam: Most sárga ringlóból készítettem.

 

Tipp / megjegyzés:
Jó tippként tudom ajánlani, száraz hűvös helyen tartsuk,és semmi esetre ne tegyünk zseléfixet se, de szalicilt,és benzonátot sem. Így nagyon finom,és eláll nagyon sok évig. Én így tanultam és nem csalódtam nagymamám tanításából semmiben.

Sárga ringlószilva lekvár 2.00/5 (1 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére