Főoldal / Levesek / Sárgabarack-krémleves

Sárgabarack-krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sárgabarack-krémleves

Sárgabarack-krémleves

Hozzávalók:

  • 1/2 kg sárgabarack
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1/2 liter joghurt
  • 1/2 liter víz
  • cukor ízlés szerint
  • tejszínhab a díszítéshez
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sárgabarackot forró vízbe tesszük 1-2 percre, majd hideg vízbe rakjuk, így könnyen lejön a bőre. Mixelőrúddal pépesítjük.

Fél liter vizet felteszünk forrni. Egy kevés vízben elkeverjük a fél csomag vaníliás pudingport és a felforrt vízhez öntjük. Ízesítjük ízlés szerint cukorral. Ha újra felforrt levesszük a tűzről, hozzákeverjük a barackpépet és egy nagydoboz joghurtot. Ha túl sűrű, akkor vízzel vagy tejjel hígítunk rajta.

Jól lehűtjük és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Megjegyzés: ha nem elég ízletes, aromás a sárgabarack, akkor lehet fűszerezni fahéjjal, szegfűszeggel, vaníliával.

Értékeld a receptet

Alíz (10 Recept)

Nagyon szeretek sütni, főzni, új recepteket kipróbálni, kitalálni, és mindezt másokkal is megosztani. Eddig több mint 1100 étel receptjét osztottam meg a www.azila.gportal.hu oldalon.


Szólj hozzá!

A lap tetejére