Főoldal / Főzelékek / Sárgaborsó főzelék Edit konyhájából

Sárgaborsó főzelék Edit konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sárgaborsó főzelék Edit konyhájából

Sárgaborsó főzelék Edit konyhájából

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgaborsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db leveskocka 
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk. házi paprikakrém
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 tk. só

A rántáshoz:

  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. liszt
  • 1 mk. piros paprika

A pörkölt hozzávalói:

  • 60 dkg csirkeszárny
  • 1 fej vörös hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • majoránna
  • 1 tk. házi paprikakrém
  • olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A sárgaborsót egy éjszakára beáztatjuk.
Másnap egy szűrőkanálba tesszük, és folyóvíz alatt leöblítjük.
Annyi vízzel ami ellepi feltesszük főni, amikor felforr a habját leszedjük.
Ízesítjük őrölt borssal, sóval, 1 tk. házi paprikakrémet is lehet tenni bele, majd hozzáadjuk a húsleveskockát és a babérleveleket.
Az elfőtt vizet főzés közben pótoljuk.

Az olajon a liszttel, a zúzott fokhagymával,a reszelt vöröshagymával zsemleszínű rántást készítünk.
Tűzről levéve megszórjuk piros paprikával, öntünk rá 2 dl vizet, majd csomómentesre elkeverjük. Hozzá öntjük a sárgaborsóhoz.
Összeforraljuk és kész is a finom főzelék.

Feltétnek pörköltet készítünk hozzá.

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd 1 evőkanál olajon átfuttatjuk. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, és 1 dl vizet öntünk rá.
Rátesszük a megtisztított csirkeszárnyakat. Ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majorannával, paprikával, és paradicsommal.
(Én most házi paprikakrémmel ízesítettem.)
Addig főzzük, míg a hús megpuhul.

A főzeléket a pörkölttel kínáljuk.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére