Főoldal / Levesek / Sárgadinnyeleves bazsalikomos pestoval

Sárgadinnyeleves bazsalikomos pestoval

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sárgadinnyeleves bazsalikomos pestoval

Sárgadinnyeleves bazsalikomos pestoval

Hozzávalók:

A krémleveshez:

  • 1 kg sárgadinnye (felkockázva)
  • 2-3 ek. méz
  • 1 tk. vaníliaaroma
  • 1 dl habtejszín

A bazsalikomos pestohoz:

  • 10-15 db friss bazsalikomlevél
  • 4 dkg darált dió (v. mandula)
  • 1 lime leve (zöld citrom)
  • 1 ek. méz
  • 1 ek. olívaolaj
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A felkockázott sárgadinnyéhez adjuk hozzá a mézet, a vaníliaaromát, és a tejszínt, majd turmixoljuk össze.

Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy tálalásig kellően lehűljön.

A bazsalikomhoz adjuk hozzá darált diót, a mézet, az olívaolajat, és a lime levet, majd botmixerrel pépesítsük. (ízlés szerint több mézet is adhatunk hozzá)
Tálaláskor a hideg sárgadinnye krémlevest a bazsalikomos pestoval kínáljuk. A két ízvilág nagyon jól illik egymáshoz.

Sárgadinnyeleves bazsalikomos pestoval 5.00/5 (1 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére