Főoldal / Desszertek / Sárgarépa muffin tejszínes túrókrémmel

Sárgarépa muffin tejszínes túrókrémmel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Sárgarépa muffin tejszínes túrókrémmel

sargarepa-muffin-tejszines-turokremmel

Hozzávalók:

24-30 darabhoz:

  • 4 tojás
  • 1,5 bögre liszt
  • 1,5 bögre cukor
  • 1 bögre olaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag sütőpor
  • 1,5 teáskanál fahéj
  • 50 dkg reszelt sárgarépa
  • 15 dkg darált dió, mogyoró vagy mandula
  • 1 narancs reszelt héja

A krémhez:

  • 20 dkg natúr krémtúró
  • 2 dl habtejszín
  • 1-2 ek porcukor

A díszítéshez:

  • narancshéj
  • durvára vágott dió, mogyoró vagy mandula
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sárgarépát sajtreszelőn finomra reszeljük.
A lisztet, sót, fahéjat, sütőport egy tálban összekeverjük. (fahéjból ízlés szerint használjunk)

A tojásokat, az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a reszelt narancshéjat egy másik tálba öntjük és keverőgéppel alaposan kikeverjük.

A lisztes és a tojásos keveréket egybekeverjük. Belekeverjük a darált diót és a reszelt sárgarépát. Papírral bélelt muffin formákba öntjük, légkeveréses sütőben 175 fokon 15-20 percig sütjük. (tűpróbáig)

A natúr krémtúrót a porcukorral simára keverjük. Apránként beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, majd csillagcsővel ellátott habzsákba kanalazzuk a krémet. A kihűlt muffinok tetejét ízlés szerint feldíszítjük a krémmel, darált dióval és reszelt vagy szeletelt narancshéjjal.

Sárgarépa muffin tejszínes túrókrémmel 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére