Főoldal / Levesek / Sárgarépás medvehagyma-krémleves

Sárgarépás medvehagyma-krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sárgarépás medvehagyma-krémleves

Sárgarépás medvehagyma-krémleves

Hozzávalók:

  • 2 db sárgarépa
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 nagy krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • 1,5 l zöldségalaplé
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 ek mogyoróolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sárgarépát és a krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockára. A vöröshagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A medvehagyma leveleket mossuk meg alaposan, majd vágjuk fel vékony csíkokra.

Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni. Pár perc után először adjuk hozzá a medvehagymát, keverjük alaposan össze, és pároljuk addig, még a medvehagyma kissé összeesik.

Ezután adjuk hozzá a sárgarépát, a krumplit, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval. Forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve főzzük puhára a zöldségeket.

Amikor a zöldségek teljesen megpuhultak, vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük a levest. Ezután tegyük vissza a tűzre és állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt. Végül forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, mert főzni már nem kell.

Tálaláskor merjük a levest tányérokba, majd ízlés szerint pirított zsemlekockával kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére