Főoldal / Sertés ételek / Sertéstarja corn flakes panírban

Sertéstarja corn flakes panírban

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sertéstarja corn flakes panírban

Sertéstarja corn flakes panírban

Hozzávalók:

A hús pácolásához:

  • 4 nagyobb szelet sertés tarja
  • 1/2 l tej
  • 3-4 gerezd fokhagyma

A panírozáshoz:

  • finom liszt
  • tojás
  • natúr corn flakes

A sütéshez:

  • étolaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és bedörzsöljük az átnyomott fokhagymával. Tejet öntünk rá és legalább egy órára a hűtőbe tesszük.

A pácolást előző nap is elvégezhetjük. Minél többet pácolódik annál puhább és finomabb lesz a hús!

A pácolás után a húst lecsepegtetjük, papír törlőn leszárítjuk és a szokásos módon bepanírozzuk annyi különbséggel, hogy zsemlemorzsa helyett apróra tört corn flakes-t (kukoricapelyhet) használunk.

A bepanírozott hús szeleteket, bő olajban közepes lángon kisütjük.

A köretnek párolt rizst, vajban párolt brokkolit és bébi répát készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére