Főoldal / Egytálételek / Sonkás spenótos tojáslepény – paleo

Sonkás spenótos tojáslepény – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sonkás spenótos tojáslepény – paleo

Sonkás spenótos tojáslepény - paleo

Hozzávalók:

  • 1 lila hagyma vékonyra szeletelve
  • 2 vékony szelet szalonna
  • 20 dkg füstölt főtt sonka apróra vágva
  • kb. 10-15 dkg friss spenót
  • 2 ek. zsír
  • 8 tojás
  • 1 dl zsíros kókusztej
  • 1 tk. citromlé
  • só, bors
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Egy nagyobb szögletes lapos jénai tálba 2 evőkanál zsírt teszünk, és betesszük a sütőbe.

Amíg a tál átforrósodik, addig előkészítjük a többi hozzávalót.

Egy serpenyőben megsütjük az apróra vágott szalonnát, rátesszük a hagymát, és átpirítjuk. Hozzáadjuk a sonkát, megpirítjuk végül a spenótot is rádobjuk de ezzel már csak átforgatjuk, hogy a spenót össze essen.

A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a kókusztejet és a citromlevet is.

A sütőtálat kivesszük a sütőből, egyenletesen eloszlatjuk benne a sonkás spenótos tölteléket, majd ráöntjük a tojásos keveréket, és betoljuk a sütőbe.

Ha van felső grill funkció a sütőn, kapcsoljuk be, és süssük meg a lepényt kb. 20perc alatt. Szeletekre vágva, salátával és kenyérrel kínáljuk.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére