Főoldal / Kelt tészták / Sós,kelt kifli

Sós,kelt kifli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sós,kelt kifli

Sós,kelt kifli

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1/2 kg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tk só
  • szezámmag vagy köménymag
  • 3-4 dl langyos tej
  • 6 dkg olvasztott vaj a cikkek kenéséhez

A kiflik lekenéséhez:

  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek. tej

A tetejére:(tetszés szerint)

  • köménymag
  • reszelt sajt
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk 1 mk. cukorral.
A liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót és a felfutott élesztőt. Tésztát dagasztunk belőle. Négy részre osztjuk, majd cipókat formázunk belőlük.
A cipókat kerekre kinyújtjuk és megkenjük az olvasztott vajjal.

Mindegyiket 8 cikkre vágjuk, kívülről befelé haladva felsodorjuk. Kifliket formázunk belőlük és egymástól kicsit távolabb, a sütőlemezre sorakoztatjuk őket.

A kiflik lekenéséhez a hozzávalókat összekeverjük, és megkenjük velük a kiflik tetejét. Megszórjuk reszelt sajttal és köménymaggal, majd 20 percig pihentetjük őket

180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére