Főoldal / Egytálételek / Spanyol csirketál vajbabbal

Spanyol csirketál vajbabbal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Spanyol csirketál vajbabbal

Spanyol csirketál vajbabbal

Hozzávalók:

  • pár kanál olíva olaj
  • 60 dkg csirkemell filé kockára vágva
  • 1 szál póréhagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 friss chili apróra vágva
  • 2 tk. őrölt pirospaprika
  • 1és 1/2 doboz aprított paradicsom konzerv
  • 3 ek.balzsamecet
  • 3-4 dl csirkeleves
  • 2 babérlevél
  • 2 tk. szárított kakukkfű (lehet friss is)
  • 2 doboz vajbab konzerv (nálam apró-szemű fehérbab)
  • aprított petrezselyem
  • só, bors
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkemellet kockákra vágjuk sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb serpenyőben olajat melegítünk és a húst pár perc alatt átpirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra.

A póréhagymát apróra vágjuk, megfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk a fokhagymát, az aprított chilit és az őrölt paprikát is. Visszatesszük a serpenyőbe a húst, felöntjük a csirkelevessel és a paradicsommal. Hozzáadjuk a babérlevelet, a balzsamecetet és a szárított kakukkfüvet. Felforraljuk, majd a babot is hozzáadva mérsékelt lángon, lefedve jól besűrítjük a szószt.

(Most éppen nem volt otthon vajbabom, csak apró-szemű fehérbab, de így is finom lett.)

A végén még ízesítjük sóval, borssal és friss petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Friss kenyér, bagett illik hozzá, de főtt krumplival, rizzsel is tálalható. Nagyon finom egytálétel.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére