Főoldal / Tészta ételek / Spenótos tészta

Spenótos tészta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Spenótos tészta

Spenótos tészta

Hozzávalók:

  • 25 dkg száraz tészta durumlisztből (formája tetszőleges)
  • 6 db sütnivaló pulyka kolbász (kb. 250 g volt a kolbász mennyisége)
  • 20 db koktélparadicsom
  • 4 marék friss spenótlevél
  • 1,5 dl zsírszegény tejszín
  • só, bors, szárított fokhagyma
  • parmezán sajt (ízlés szerinti mennyiség)
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Főzzük meg a tésztát, enyhén sós vízben. A spenótot pároljuk meg a tejszínben, sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá fokhagymát. Az egészet turmixoljuk teljesen krémesre, majd keverjük bele a leszűrt tésztát. Jól keverjük össze, majd fedjük le, és tegyük félre.

A pulyka kolbászokat nyomjuk ki a héjukból, hogy kis “hurkákat” kapjunk. Egyenlő, kb 2 cm-es darabokra van szükségünk. Ha ezzel megvagyunk egy kevés olívaolajon süssük meg minden oldalukat. Mialatt sülnek, vágjuk félbe a paradicsomokat, majd adjuk a húshoz. Sózzuk, borsozzuk. Ha a hús teljesen megpuhult már tálalhatunk is.

Tálaláskor ne felejtsük el a frissen reszelt parmezánt. Jó étvágyat!

Spenótos tészta 5.00/5 (2 értékelés)

Topánka Vera (90 Recept)

A Nuts 'n' Roll blog szerzője vagyok. Szeretek sütni-főzni. A blogomon további ínycsiklandó recepteket találtok. http://nutsnroll.blogspot.co.uk/


Szólj hozzá!

A lap tetejére