Főoldal / Desszertek / Sportszelet torta

Sportszelet torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sportszelet torta

Sportszelet torta

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • pici só
  • fél cs sütőpor

Krémhez:

  • kisdobozos hulala tejszín
  • 1 ét tortabevonó
  • fél cs zselatinpor
  • 2 ek kakaó

Díszítéshez:

  • 3 db Sport szelet csokoládé
  • kis olaj
  • kis víz
  • 1 cs tojás alakú cukor
  • fél cs tortadara
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
A fehérjét keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a sót, és habverővel addig verjük, míg kemény hab nem lesz belőle.
Akkor a kristálycukrot kanalanként hozzáadjuk, utána egyesével hozzáadjuk a tojásokat.

A lisztet elkeverjük a sütőporral és óvatosan hozzáadjuk a masszához.
A sütőt előmelegítjük, egy 34 cm-es tepsi alját kiolajozzuk és teszünk bele sütőpapírt (az oldalára nem kell) és beleöntjük a masszát.
A sütőben kb 40 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a hulalát lábasba öntjük, beletesszük a összedarabolt csokit és a kakaót, és tűzön felolvasztjuk a tejszínben a csokoládét.
Teljesen kihűtjük. A zselatint elkészítjük a rajta levő utasítások szerint.

A kihűlt tejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a zselatint, hűtőben dermesztjük.

A kihűlt piskótát középen kettévágjuk.
A két piskótát megint kettévágjuk, az első piskótára rákenjük a krémet és így tovább, míg el nem fogy a 4 lap. A tetejét nem kell krémmel megkenni.

A tetejére a sportszeletet darabolunk, az olajjal és a vízzel tűzön felolvasztjuk és a torta tetejére kenjük, és az oldalát bevonjuk tortadarával.
A tetejét kirakjuk cukorral

Tipp / megjegyzés:
Csokoládé imádóknak még több csokival ajánlom

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére