Főoldal / Saláták / Hidegtálak / Stefánia vagdalt Erzsike konyhájából

Stefánia vagdalt Erzsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Stefánia vagdalt Erzsike konyhájából

Stefánia vagdalt Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéscomb
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 3 db zsemle, vagy 3 szelet kenyér
  • 1 db tojás
  • bors
  • pirospaprika
  • 6 db főtt tojás
  • zsemlemorzsa
  • 1 db tojássárga (a kenéshez)
  • 20 dkg zsír (a sütéshez)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A 6 db tojást keményre főzzük.

A darált húshoz hozzáreszeljük a fokhagymát, és a vöröshagymát. (egyben vásárolt sertéscomb esetében együtt daráljuk le a hagymákkal)
Hozzáadjuk a beáztatott és jól kinyomkodott zsemléket, vagy kenyeret, a tojást, a sót, a borsot, a pirospaprikát és jól összedolgozzuk.

Egy nagyobb tálcát megszórunk morzsával, ráhalmozzuk a húsmasszát és egyenletesen elterítjük. A közepébe rakjuk a főtt tojásokat. Ha a főtt tojások végeit levágjuk, nem csúsznak el egymástól.
A húsmasszát feltekerjük, végeit benyomkodjuk.

A zsírt tepsibe tesszük, felolvasszuk, majd rátesszük a hús roládot. A vagdaltat lekenjük egy tojássárgával.
Közepes hőmérsékleten kb. egy órán át sütjük, időnként meglocsolgatva a zsírjával.

Kihűlve szeleteljük, krumplipürével, savanyúsággal tálaljuk.
Hidegtálakra is tökéletes választás!

Stefánia vagdalt Erzsike konyhájából 5.00/5 (2 értékelés)

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére