Főoldal / Ünnepi ételek / Sült camembert rozmaringos kenyérrel és diós vörösáfonyával

Sült camembert rozmaringos kenyérrel és diós vörösáfonyával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült camembert rozmaringos kenyérrel és diós vörösáfonyával

Sült camembert rozmaringos kenyérrel

Hozzávalók:

Fejenként:

  • 1 db, 90-110 grammos camembert
  • 1 gerezd fokhagyma, vékony karikákra szeletelve
  • kakukkfűág levelei
  • 1 kicsi rozmaring ág
  • 1ek fehérbor
  • ízlés szerint bors

A körethez:

  • baguette, kétujjnyi vastag karikákra vágva
  • 5dkg vaj
  • 1 rozmaring ág
  • 1marék dió
  • Szárított vörös áfonya
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A camembert sajt tetejét fél centi mélyen bevágjuk (cikkesre vagy rácsosra),ügyelve arra,hogy ne szúrjuk át a sajtot teljesen.
A vájatokba fokhagyma gerezdeket és kakukkfüvet dugdosunk.
Egy hőálló edényke aljába 1ek fehérbort teszünk, erre kerül a sajt. Célszerű minden sajtot külön edénybe tenni.

A tetejére ízlés szerint friss borsot őrlünk,és egy-egy rozmaring ágat szúrunk a közepébe.
a tálkákat alufóliába csomagoljuk úgy hogy a teteje nyitott legyen..
20-30 percre 180 fokos sütőbe tesszük. Addig sütjük ameddig a teteje elkezd olvadni.

A diót 10 perc alatt megpirítjuk a sütőben. A héját ledörzsöljük róla és az aszalt áfonyával együtt felaprítjuk.

Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat majd beledobjuk a rozmaring ágat,amit addig pirítunk amíg illatozni kezd.
Az ágat kivesszük a vajból,majd a baguette szeleteket addig pirítjuk benne amíg szép aranybarna színük lesz.

Sült camembert rozmaringos kenyérrel és diós vörösáfonyával 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére