Főoldal / Ünnepi ételek / Sült camembert

Sült camembert

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült camembert

Sült camembert II 2

Hozzávalók:

  • 1 nagy camembert
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 fél dióbél
  • néhány levél friss/szárított oregano vagy kakukkfű vagy rozmaring
  • olívaolaj
  • száraz fehér- vagy vörösbor
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A camembert tetején kis késsel vágásokat ejtünk. Ebbe nyomkodjuk az apróbb darabokra vágott fokhagymát, diót és a friss fűszerleveleket. Szárított esetén csak szórjuk meg vele.
Kissé sózzuk, borsozzuk.

Amennyiben fadobozos camembert sajtunk van, alufóliába becsomagoljuk, úgy hogy a tetején egy kis rést hagyunk melyen beöntjük a bort és az olívaolajat, ezen a résen majd a gőz is el tud távozni, miközben sül a sajt.

Ha a sajtunk nem dobozos jénaiba vagy kis sütés álló porcelán edénybe helyezzük, fűszerezzük és meglocsoljuk az olajjal és a borral. (összesen 0,5dl legyen a ráöntött olaj+bor )

Előmelegített sütőben 200fokon 15perc alatt megsütjük.

Tálaláskor kinyitjuk a tetejét, friss, ropogós kenyérrel vagy sült krumplival tunkoljuk ki a belsejét.

De tálalhatunk mellé ízlés szerinti salátát is.

Pirított dió is remekül illik hozzá.

Nem egy diétás étel, de nagyon finom :)

Tipp / megjegyzés:

Krumplival és salátával tunkolva gluténmentesen fogyasztható.

Nálunk nagy kedvenc, évente többször elkészítem gyors vacsoraként.

Sült camembert 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére