Főoldal / Szárnyas Ételek / Sült csirkecomb mascarponés körtével

Sült csirkecomb mascarponés körtével

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült csirkecomb mascarponés körtével

Sült csirkecomb mascarponés körtével

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 4 db körte
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 ek méz
  • szerecsendió
  • majoránna
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • őrölt fahéj
  • 5 dkg margarin (v. zsír)
  • 1 dl fehérbor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkecombokat mossuk meg, ízlés szerint sózzuk be, majd a húsos felét, szórjuk meg a fűszerekkel.

A tepsit kenjük ki a margarinnal, majd helyezzük egymásmellé, a bőrös felükkel felfelé a befűszerezett combokat.

A körtéket hámozzuk meg, vágjuk félbe, és távolítsuk el a magházukat. Ezután mindegyik közepét vájjuk ki, majd tegyünk bele egy teáskanálnyi mascarponét.

A fél körtéket, és kivájt darabkákat helyezzük a combok köré, és szórjuk meg egy csipet őrölt fahéjjal. Öntsük alá a bort, és fóliával fedjük le a tepsit.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst, és a körtéket. Ezután vegyük le a fóliát, az olvasztott mézzel kenjük meg a combok bőrét, a maradékot pedig csorgassuk a körtékre. Végül maradék mascarponét töltsük szintén a körtékbe, majd a helyezzük vissza a sütőbe a tepsit, és süssük a húst szép pirosra.

Közben készítsünk ízlés szerint köretet. Én rizst készítettem, de pl. a krumplipüré is remekül illik a sült combokhoz, és a mascarponéval töltött körtéhez.

Tipp / megjegyzés:
Tálalás előtt helyezzük a pirosra sült combot a rizzsel, és a körtével tányérra, majd úgy kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére