Főoldal / Hal ételek / Sült hering gombával spárgával póréhagymával

Sült hering gombával spárgával póréhagymával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sült hering gombával spárgával póréhagymával

Sült hering gombával spárgával póréhagymával 3

Hozzávalók:

  • 1 doboz (3 db, 50 dkg) rántott hering pikáns szószban
  • 2 db fehérspárga síp
  • 2 db nagyobb csiperke gomba
  • 1 szál póréhagyma 
  • 4 db közepes nagyságú újkrumpli
  • olíva olaj
  • citrom
  • petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 levél medvehagyma
  • fehér bor (Cserszegi fűszeres)
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A krumplit megmosom, a spárgát megpucolom, a végét levágom. Felteszem őket sós, cukros vízben főni.

Amikor már majdnem megfőttek, átrakom őket egy serpenyőbe, melybe öntöttem a hering levéből. (ami az olíva olaj mellett ecetet, vöröshagymát, fűszereket is tartalmaz), melléteszem a gombát, a heringeket, facsarok rá citromot, öntök rá fehér bort.

Fűszerezem, teszek rá kakukkfüvet, és aprított fokhagymát. Átsütöm, majd grill fokozaton kicsit megpirítom.

Tálalok. A tányérra teszek két szelet halat, krumplit, díszítem, petrezselyem zölddel és virágzó kakukkfűvel.

A serpenyőben lévő szaftban átforgatom az aprított medvehagymát, öntök a tányérra belőle.

Fehérbort iszom hozzá.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére