Főoldal / Desszertek / Sütés nélküli őzgerinc

Sütés nélküli őzgerinc

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sütés nélküli őzgerinc

Sütés nélküli őzgerinc

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 4 dkg kakaó
  • 1 csomag főzős csokoládés pudingpor
  • 10 dkg darált dió
  • 2 tojás
  • 20 dkg babapiskóta
  • 10 dkg háztartási keksz
Elkészítési idő: 25 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A margarint, a porcukrot, a kakaót, a pudingport és a tojásokat vízgőz felett, folyamatosan kevergetve egyneművé főzzük.(ez kb. 20 perc)

A piskótát nagyobb a kekszet kisebb darabokra tördeljük. A diót durvára összevágjuk, majd a piskótával és a keksszel együtt egy nagyobb tálba tesszük.

Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy a forma szélein jócskán hagyunk ráhajtást. (szétvágott erősebb nejlonzacskó is megteszi)

A tálban lévő száraz hozzávalókra ráöntjük a csokis masszát, és alaposan összeforgatjuk. Megtöltjük vele az őzgerincformát, és a formába nyomkodjuk.
Ráhajtjuk kétoldalt a celofán széleit, és ha kihűlt, egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Reggel a nejlont széthajtogatva deszkára borítjuk, és a celofán eltávolítása után szeletelhetjük.

Sütés nélküli őzgerinc 4.73/5 (11 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére