Főoldal / Levesek / Sütőtök krémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Sütőtök krémleves resztelt csirkemájjal és gombával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sütőtök krémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Sütőtök krémleves resztelt csirkemájjal és gombával

Hozzávalók:

  • 1 db kisebb szelet sütőtök (25 dkg)
  • 1 db krumpli
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 db húsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1 dl főzőtejszín 
  • 10 dkg csirkemáj
  • 10 dkg csiperkegomba
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db chili
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tököt kockára vágom. Egy serpenyőre rakom. Meglocsolom olívaolajjal, és a sütőben megsütöm.

Közben a krumplit, a paradicsomot, a paprikát kockára vágom, a hagymákat felaprítom.

A krumplit egy lábasba teszem, öntök rá vizet, fűszerezem, és rámorzsolom a leveskockát. Majd hozzáadom a tököt is. Rövid ideig főzöm, hozzáöntöm a főzőtejszínt, majd botmixerrel összekeverem, hagyok benne kevés darabosat is.

Megdinszteltem a hagymákat, hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, ráteszem a májat, és mellé a gombát.

Tálaláskor merek a tányérba levest, középre teszek májat, köré gombát, locsolok rá szaftot és tejszínt.

Tipp / megjegyzés:
Ezúttal tisztított, szeletelt tököt használtam.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére