Főoldal / Befőzés / Sütőtökös chutney

Sütőtökös chutney

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sütőtökös chutney

Süt-tökös chutney

Hozzávalók:

  • 1 kg megtisztított sütőtök
  • 70 dkg alma
  • egy diónyi friss gyömbér
  • 1 db chili paprika
  • 1 evőkanál sárga mustármag
  • 1 evőkanál fekete mustármag
  • 3 db vöröshagyma 
  • 2 dl almaecet
  • 20 dkg 3:1-ben befőzőcukor
  • 2 teáskanál só
  • 3 dl narancslé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 10 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A tököt és az almát megpucoljuk és 1×1 cm-es kockákra vágjuk.
Az almát a tököt és a 3dl frissen facsart narancslevet egy fazékba tesszük.
Hozzáadjuk a megpucolt majd felkockázott hagymát, a csíkokra vágott gyömbért, a chilit és az összes többi hozzávalót is.

Felforraljuk, majd forrás után még 15 percig főzzük.
Üvegekbe rakjuk, kupakkal lezárjuk, majd fejre állítjuk 10 percre. Végül plédek közé, száraz dunsztba csomagoljuk, és ott hagyjuk kihűlni.

Finom és különleges gasztroajándék.

Beküldő: Márti
http://hogymegtudjuknezni.blogspot.hu/

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére