Főoldal / Levesek / Sütőtökös krémleves Marcsi konyhájából

Sütőtökös krémleves Marcsi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sütőtökös krémleves Marcsi konyhájából

Sütőtökös krémleves Marcsi konyhájából

Hozzávalók:

  • kb. 1 kiló sütőtök
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kevés reszelt szerecsendió
  • kb.fél deci olaj
  • húsleves alaplé (vagy 2 leveskockából leves)
  • 2 dl főzőtejszín

A tálaláshoz:

  • tökmag, napraforgómag
  • levesgyöngy
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az olajat felmelegítjük. Üvegesre pároljuk rajta az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát.

A sütőtököt kettévágjuk. A magjait kikaparjuk és kidobjuk. A töknek a héját levágjuk és a húsos részét kis kockákra felvágjuk.
Hozzáadjuk az üvegesre párolt hagymához, felöntjük húsleves alappal és puhára főzzük.

Amikor megpuhult az egészet összeturmixoljuk. (ízlés szerint húslevessel hígíthatunk még rajta)
Kevés szerecsendiót reszelünk bele, és felöntjük 2 deci főzőtejszínnel. Levesgyönggyel és magokkal tálaljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére