Főoldal / Kelt tészták / Svéd fahéjas csiga

Svéd fahéjas csiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Svéd fahéjas csiga

Svéd fahéjas csiga

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2,5 dl tej
  • 40 g vaj vagy margarin
  • 1 cs. instant élesztő
  • 6 dkg cukor
  • 55 dkg liszt
  • 2 csipet só
  • 3 db tojás

A töltelékhez:

  • 15 dkg barna cukor
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 4,5 dkg liszt
  • 10 dkg szobahőmérsékletű vaj

A mázhoz:

  • 25 dkg porcukor
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 2 ek. tej
  • pár csepp vanília aroma
  • 1 csipet só
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tejet felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a vajat, majd amikor elolvadt benne hagyjuk kihűlni az egészet.

Egy nagy méretű keverőtálban alaposan összekeverjük a liszt felét, az élesztőt, a cukrot és a sót. Hozzáadjuk a tojásokat valamint a langyosra hűlt tejes keveréket. Alaposan összekeverjük és apránként adagoljuk hozzá a maradék lisztet.
Amikor a tésztánk összeállt, enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk. ha túl lazának érezzük, adhatunk még hozzá lisztet.
Letakarjuk a tésztát és 10 percig pihentetjük.

Eközben a töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat.

A tésztánkat kb. 20X30 cm-es téglalappá sodorjuk, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket. A hosszabb oldala felől feltekerjük a tésztát.
kb. 12 db egyforma csigát vágunk a feltekert tésztából, majd a vágott felükkel felfelé sütőpapírral borított vagy kivajazott tepsire sorakoztatjuk őket.
190 fokra előmelegített sütőben nagyjából 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Elkészítjük a mázat a hozzávalók összekeverésével.

Kivesszük a csigákat a sütőből és még forrón megkenjük őket a mázzal.

Melegen tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Svéd fahéjas csiga 4.50/5 (2 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére