Főoldal / Desszertek / Szalagos fánk Renáta konyhájából

Szalagos fánk Renáta konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Szalagos fánk Renáta konyhájából

Szalagos fánk Renáta konyhájából

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 1 marék porcukor
  • 2-3 csipet só
  • 5 dkg élesztő
  • kb.6 dl tej
  • 4 db tojás
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 1 ek. rum

A sütéshez:

  • étolaj

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • lekvár
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Előkészítjük az összes hozzávalót.

2-3 dl langyos tejben, pici porcukorral felfuttatjuk az élesztőt. A maradék tejbe belekeverjük a tojásokat, majd kézzel vagy géppel jól kidagasztjuk a tésztát. Letakarjuk és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkára borítjuk ellapogatjuk vagy kinyújtjuk és egy pohárral kiszaggatjuk. Letakarjuk egy konyharuhával és 15 -20 percet kelesztjük.
Az olajat felhevítjük.

A fánk közepét az ujjunkkal benyomjuk, és ez a lyukas rész került alulra az olajba. Az első oldalát fedő alatt sütjük,  majd 1-2 perc után megfordítjuk és már fedő nélkül sütjük készre.

Törlőpapírra szedjük, porcukorral, lekvárral kínáljuk.

Értékeld a receptet

Kovácsné Tóka Renáta (15 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére