Főoldal / Torták / Szedres joghurt torta

Szedres joghurt torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szedres joghurt torta

 Szedres joghurt torta

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 2 tojás
  • 5 evőkanál víz
  • 15 dkg cukor
  • 12,5 dkg búza finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 dl tejszín
  • 4-5 evőkanál cukor (vagy édesítő)
  • 2 evőkanál zselatin
  • 20-25dkg szeder

A díszítéshez:

  • szederlekvár
  • szeletelt mandula
  • tejszín
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
Lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
160-180°C -on tűpróbáig sütjük.
Majd hagyjuk kihűlni.

A tortalap aljáról levesszük, a sütőpapírt majd a lapot visszatesszük a tortaformába.

A szedret turmixgépben vagy bot mixerrel pürésítjük.
A joghurtot összekeverjük egy lábosban cukorral és a zselatinnal és addig melegítjük, míg felolvadnak benne. Hozzákeverjük a szederpépet.

A tűzről félrehúzva a még langyos joghurtba keverjük a habbá vert tejszínt.

A joghurtos keveréket kapcsos tortaformában lévő tortalapra öntjük, és a hűtőbe tesszük dermedni.
Ha megdermedt a joghurt torta, szeder lekvárral, szeletelt mandulával, és tejszínhab rózsákkal díszítjük.

Tipp / megjegyzés:
A fenti mennyiségek 20-24cm-es kapcsos tortaformába elegendőek.
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.

Értékeld a receptet

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére