Főoldal / Egytálételek / Székelykáposzta II

Székelykáposzta II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Székelykáposzta II

Székelykáposzta II

Hozzávalók:

  • 15 dkg húsos szalonna (pl: kolozsvári)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 – 1,2 kg hús (sertés comb, vagy lapocka)
  • 1 kg savanyú káposzta
  • kb. két evőkanál zsír (vagy 3-4 ek.olaj)
  • kevés őrölt bors
  • 2 ek. őrölt pirospaprika
  • 2-3 babérlevél

A tálaláshoz:

  • tejföl (elhagyható)
  • friss kenyér
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A húst jól megmossuk, és 1,5 cm-s kockákra felvágjuk. A hagymát apróra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk.

Egy lábasban felhevítjük a zsírt, beletesszük a szalonnát majd az apróra vágott hagymát és megpirítjuk. (zsír helyett olajjal is elkészíthetjük)
Amikor a szalonna szépen pirult és a hagyma is üvegesre párolódott beletesszük a pirospaprikát és átkeverjük. Rögtön utána rádobjuk a felkockázott húst és átforgatjuk.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Picike vizet öntünk alá.

Lefedve kb. egy órán keresztül pároljuk, ha időközben elfőné a levét kevés vízzel pótoljuk.
Amikor a hús megpuhult hozzáadjuk az átmosott és lecsöpögtetett savanyú káposztát, valamint a babérleveleket. Ha szükséges, kevés vizet adhatunk még hozzá, hogy kellőképpen szaftos és ne száraz legyen a végeredmény.

Lefedve addig pároljuk még, míg a káposzta megpuhul.
Tejföllel és friss kenyérrel kínáljuk.

Székelykáposzta II 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére