Főoldal / Szárnyas Ételek / Szemesi csirkepaprikás

Szemesi csirkepaprikás

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szemesi csirkepaprikás

Szemesi csirkepaprikás

Hozzávalók:

  • 1 db csirke (az aprólékból levest készíthetünk)
  • 1 evő kanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál só
  • 1 db paradicsom
  • 1 édes paprika
  • 1 csípős paprika ( díszítés)
  • 10 dkg házi füstölt szalonna
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál édes paprikakrém
  • 1 kispohár tejföl
  • 1 evőkanál liszt
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Lepirítjuk a kockára vágott szalonnát,kiszedjük a pirosra sült pörcöket. A visszamaradt zsírba beletesszük a forgóknál felaprított csirkehúst. Körbekapatjuk. Ráöntjük a felkockázott vöröshagymát és a felaprított fokhagymát. Meghintjük az őrölt pirospaprikával és ízlés szerint sóval. Egy percig kis lángon pirítjuk és felöntjük 2-3 dl vízzel és rövid lével pároljuk.

15-20 perc után hozzáadjuk az aprított paprikát és paradicsomot. Ezután fedő nélkül tovább pároljuk. Hozzákeverjük a paprika krémet. Közben elkészítjük a tejfölös habarást ( 1 kispohár tejfölt egy evőkanál liszttel és 3 evőkanál vízzel csomómentesre keverünk ).
Ezzel sűrítjük be az ételt. Ami 3-5 perc további főzést jelent.
Nokedlivel tálaljuk.

Mentés

Szemesi csirkepaprikás 5.00/5 (2 értékelés)


Szólj hozzá!

A lap tetejére