Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Szilvalekváros diós szelet

Szilvalekváros diós szelet

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvalekváros diós szelet

Szílvalekváros diós szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 2 tábla étcsoki 50%-os (200g)
  • 15 dkg olvasztott vaj (vagy margarin)
  • 15 dkg cukor
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 10 dkg héjas darált mandula
  • 8 dkg liszt

A töltelékhez:

  • szilvalekvár
  • A bevonáshoz:
  • 2 tábla étcsoki (200g)
  • 10 deka vaj (vagy margarin)
  • 1 deci olaj

A díszítéshez:

  • 5 deka darált mandula
  • 5 dkg fehér csokoládé
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk.  A fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük.

A csokoládét a vajjal (vagy margarinnal) vízgőz felett felolvasztjuk.
A tojások sárgáját a cukor másik felével fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott, de már nem meleg margarinos csokoládét. Fakanállal hozzákeverjük a darált mandulát és a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt 24x-22-cmes tepsibe simítjuk, és 170 fokon kb 40 perc alatt megsütjük.
A kisült tésztát deszkára, vagy rácsra borítjuk és lehúzzuk róla a papírt.

A kihűlt tésztát lapjában kettévágjuk, és megtöltjük a lekvárral.
Nehezékkel összenyomjuk, hogy alaposan összeragadjon, így a szeletelésnél nem esik majd szét.

Egyforma szeletekre vágjuk.

A csokoládét a vajjal és az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és belemártjuk a süteményeket. Az oldalát darált mandulába nyomjuk.

A tetejét ízlés szerint fehér csokoládéval díszíthetjük.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére