Szilvalekváros diós szelet
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük.
A csokoládét a vajjal (vagy margarinnal) vízgőz felett felolvasztjuk.
A tojások sárgáját a cukor másik felével fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott, de már nem meleg margarinos csokoládét. Fakanállal hozzákeverjük a darált mandulát és a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt 24x-22-cmes tepsibe simítjuk, és 170 fokon kb 40 perc alatt megsütjük.
A kisült tésztát deszkára, vagy rácsra borítjuk és lehúzzuk róla a papírt.
A kihűlt tésztát lapjában kettévágjuk, és megtöltjük a lekvárral.
Nehezékkel összenyomjuk, hogy alaposan összeragadjon, így a szeletelésnél nem esik majd szét.
Egyforma szeletekre vágjuk.
A csokoládét a vajjal és az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és belemártjuk a süteményeket. Az oldalát darált mandulába nyomjuk.
A tetejét ízlés szerint fehér csokoládéval díszíthetjük.