Főoldal / Desszertek / Szilvás-diós pite

Szilvás-diós pite

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Szilvás-diós pite

Szilvás-diós pite

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 db sütőpor
  • 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 dl tej
  • 10 dkg dió
  • 40 dkg szilva

A tálaláshoz:

  • porcukor
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A puha vajat a cukorral habosra kikeverjük, majd egyesével hozzá dolgozzuk a tojásokat és a tejet.
A diót aprítsuk durvára, majd keverjük össze a liszttel és sütőporral, ezután dolgozzuk össze a tojásos masszával.

Öntsük a tésztát egy kivajazott, lisztezett 26 cm-es sütőformába, majd a félbe vágott szilvákkal rakjuk ki a tetejét. A szilvát félbe vágva és a héjával lefelé tegyük a tésztába így nem folyik szét.

170 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni, tálalás előtt megszórjuk porcukorral!

Értékeld a receptet

Szekeres Lajosné Klári (6 Recept)

Szeretek sütni főzni befőzni szenvedélyem a gasztronómia. Szeretem magam meg méretni versenyeken.3 alkalommal kaptam meghívást a MTA Család-Barát magazin élőadásába ,hogy süssek,főzzek mint a receptverseny győztese. Több gasztronómiai újságban és szakácskönyvben jelennek meg receptjeim .


Szólj hozzá!

A lap tetejére